OSTEBE

OSTEBE

.....RECE CA MORTU......

.....RECE CA MORTU......

joi, 9 septembrie 2010

DREPTATE PENTRU INGERII NOSTRI

Nimeni nu-i poate aduce înapoi pe îngerii smulşi din lumea noastră de flăcările care au mistuit salonul de la maternitatea Giuleşti. Flăcările nepăsării şi ale incompetenţei…

Nimeni nu poate alina într-un fel suferinţa pe care o îndură cei salvaţi dintre flăcări. Şi nimeni nu poate alunga spaima care a cuprins zeci de mame. Este adevărat, răul a fost făcut, iar lucrurile nu mai pot fi îndreptate. Poate doar acolo, în ceruri, îngerii să capete ceea ce nu au primit aici, în scurtul lor drum.

Cu toate acestea, nu mai putem trece atât de uşor peste fapte. Nu putem merge mai departe aruncând pur şi simplu vina pe nefericita soartă.

Nu şi de data aceasta! Acum cineva trebuie să răspundă. Vinovaţii trebuie aduşi în faţa Justiţiei. Este singurul mod în care îi vom mai putea privi în ochi pe părinţii loviţi atât de năprasnic. Pentru că nici măcar un ocean de lacrimi vărsate o viaţă de acum înainte de fiecare dintre noi nu le va mai putea alina durerea.

Nu vrem răzbunare. Vrem însă dreptate. Pentru că nu mai aşa vom mai avea curajul de a spera că asemenea fapte nu se vor mai petrece. Pentru că prea mulţi copii mor în această ţară. Tragedia de la maternitatea Giuleşti a aruncat poate în umbră cutremurătoarea dramă petrecută cu numai o zi înainte. Când un copil a murit în urma unei banale fracturi. Şi celelate nenumărate tragedii petrecute într-o cadenţă înspăimântătoare în ultimii ani. Când lăstar după lăstar număram firele de viaţă retezate de o nefericită soartă. O soartă în care pare că eroarea umană este mai presus de minunea vieţii.

Acum, fel şi fel de specialişti se înghesuie să deplângă soarta copiilor arşi, aruncând tragedia în spatele „sistemului”. Iar de acolo, în cârca nedreptei conjuncturi economice a momentului.

Şi poate că, în parte, au dreptate. Dar, primele indicii relevă exact factorul de care ne era cel mai frică: eroarea umană. Împletită ori nu, este prea devreme pentru a spune, cu dezinteresul. Acestea par a fi mai presus decât însăşi vinovăţia morbidă a unui sistem sanitar dezastruos..

Şi nu trebuie să ne ascundem după degete. Mai ales dacă vom constata că nu doar „sistemul” a stat la baza cumplitei tragedii. Căci, marota sistemului defectuos s-ar putea să nu mai acopere indiferenţa şi incompetenţa.

De aceea, trebuie să se facă Dreptate. Pentru ei, îngerii de care ne desparte acum o mare de neputinţă… Dar şi pentru părinţii care suferă ori chiar şi pentru noi, toţi ceilalţi, simpli spectatori ai acestei tragedii. Căci este cutremurător. Înainte de a fi apucat să le aştearnă numele pe certificatele de naştere, părinţii trebuie să le scrie numele pe crucile unui nedrept destin.

Un preţ uriaş plătit de câţiva îngeri pentru scurta lor trecere prin această lume.

Un comentariu:

  1. Nimeni,dar absolut nimeni nu se poate pune in locul unei femei ce si-a pierdut un copil.Cu atat mai mult,daca el a venit pe lume,sanatos,dorit,facut sa se bucure de viata,sa isi bucure parintii,Ce ai putea sa ii spui femeii care s-a chinuit vreme de noua luni,asteptand sa isi vada minunea cu ochii?Nimic!Nu poti sa o faci si nu ai dreptul!Avem un sistem sanitar in coma,spitale la care te duci pentru lucruri banale si nu mai pleci si avem,cu parere de rau,multi,foarte multi medici si personal medical carora nu le pasa.Deloc.Le este absolut egal,drama ta,a lui.sau altcuiva.Si ,acum,in cazul despre care tu vorbesti,mare lucru nu se va intampla.Unul,poate 2 vinovati!Sistemul va ramane la fel de bolnav,de spagar,iar noi mereu la mana lor.Chiar ma intrebam zilele trecute de ce mama dracului vor ei sa introduca cardul personal de sanatate?De ce as mai plati eu inka ceva in sistemul lor bolnav?Ei bine nu am sa o mai fac!Aveti asigurarea de sanatate,urmeaza coplata,aveti spagile ca fara ele,ne lasa-ti sa murim pe hol....cred ca aveti destul!Enorm,fata de ceea ce ne oferiti voi!CA MEDICI,DAR MAI ALES CA OAMENI!

    RăspundețiȘtergere

OSTEBE TATTOO

OSTEBE TATTOO

Schita de tatuaj

Schita de tatuaj

tattoo 1

tattoo 1

tattoo 2

tattoo 2

TRUSA COMPLETA PT TATTOO SHAMEER STILE

TRUSA COMPLETA PT TATTOO SHAMEER STILE

Schita tattoo 2

Schita tattoo 2

Schita tattoo 3

Schita tattoo 3