OSTEBE

OSTEBE

.....RECE CA MORTU......

.....RECE CA MORTU......

joi, 5 august 2010

HEPATITA C, DEPASIREA UNEI CRIZE,CE-I DE FACUT

Poate te intrebi de ce am ales sa vb tocmai despre aceasta boala,pur si simplu asa am simtit si asta datorita faptului ca in urma cu citiva ani in urma unor analize am aflat ca am aceasta boala,pur si simplu mi-a cazut lumea in cap si nu imi venea sa cred cu toate ca nu stiam prea multe despre aceasta boala,a fost greu intradevar sa depasesc acele momente dar...... am reusit sa trec peste si acum totul e bine si am luat-o de la cap cum sa-r spune.
E adevarat ca tratamentul este mai mult sau mai putin dur si din pacate pina a avea drept la tratament esti pus pe o lista de asteptare(ceva ce nu mi se pare normal) daca doamne fereste ai aflat ca esti bolnav de acest virus citeste mai jos si poate vei intelege mai bine ce te asteapta am sa-ti explic cit pot mai bine asa cum mi-au eplicat si mie altii( DOCTORI)

POSIBILE EFECTE SECUNDARE
Stari gripale,depresii,frica,insomnii,dureri osoase,lipsa poftei de mincare,pierderi in greutate,diaree,caderea parului,modificari ale epidermei,mincarimi ale corpului,tablou sanguin modificat,scaderea capacitatii de munca,tuse,probleme in respiratie.

CAI DE TRANSMITERE


Transmiterea bolii se face prin sînge. Infestarea prin alte secreţii nu-i foarte probabilă deoarece concentraţia virală este prea mică dar nu poate fi complet exclusă.



Ca să aibă loc o infectare virusul trebuie să ajungă în circulaţia sanguină direct sau printr-o rană .



În continuare, cele mai cunoscute căi de infectare şi grupurile cu risc sporit :



Transfuziile sanguine şi produsele din sînge: persoanele care au primit sînge înainte de 1991 trebuie să-şi facă testul pentru hepatita C şi de asemenea cei care au primit produse din sînge înainte de 1991 (de ex. hemofilicii) . Testul pentru hepatită se face abia din anul 1991, de aceea exista înainte de această dată o "hepatită post-transfuzională" care în esenţă nu este / era de obicei altceva decît Hepatită C. Tot din acest an se testează donatorii de sînge şi produsele din sînge, astfel că astăzi există o siguranţă relativă. Riscul de infecţie cu virusul hepatitei C în urma unei transfuzii este de 1 la 1 milion. Siguranţă absolută nu există din cauza aşa numitei "ferestre de diagnostic" (timpul dintre infestare şi cel mai devreme posibila determinare în sînge).



Pacienţii care fac hemodializă (spălare de sînge, rinichi artificial) au un risc crescut de imbolnăvire.



Folosirea în comun a acelor, siringilor de către consumatorii de droguri intravenoase. Această grupă are o rată de infecţie de 90% şi este calea de transmitere cea mai des întîlnită în infecţiile noi. La f. multe prim-diagnostice de astăzi este vorba despre o infestare veche ca urmare a unei transfuzii, a unei înţepături accidentale la personalul medical, samd. Deci nu toate infecţiile descoperite acum sînt urmare a consumului de droguri. Adesea pacientul are boala de peste 10 ani dar nu a fost diagnosticat pînă acum.



La deţinuţi, între care se găsesc mulţi dependenţi, sînt evidenţiaţi 12,5% cu hepatita C.



La dependenţii de droguri i.v. şi la pacienţii cu hemofilie s-au înregistrat adesea infectii duble fie cu virusul hepatitei B, fie cu cel al SIDA. O suprapunere a HCB sau HIV peste hepatită C conduce la o prognoză nefavorabilă.



Grup cu risc sporit este şi personalul medical care vine în contact cu sîngele infestat.



Transmiterea virusului de la mamă la făt este mult mai rar întîlnită decît în hepatita B. Rata de risc este de 3- 5 % , funcţie mai ales de viremia mamei. Transmiterea este posibilă atît în timpul celor 9 luni de sarcina cît şi la naştere. Nu există pînă acum argumente, că prin cezariană s-ar reduce riscul de infestare şi ca atare cezariana nu este recomandată pentru evitarea riscului.



Transmiterea în timpul alăptării este şi ea teoretic posibilă , viremia mamei avind de asemenea un rol important. Se recomandă însă cel mai ades alăptarea (a fost contraindicată pînă în anul 2001).



Tatuajele, piercingul: deocamdată nu-i foarte clar care este rolul acestor proceduri în răspîndirea bolii; dar fiindcă aceste manopere sînt făcute în general de personal fără o pregătire medicală, trebuie urmărită atent repectarea măsurilor de igenă. Mare atenţie la folosirea acelor şi instrumentarului care trebuie să fie de unică folosinţă.



Aparat de bărbierit, forfecuţă, periuţă de dinţi : principial boala se poate transmite cînd există sînge pe astfel de instrumentar. De aceea aceste instrumente trebuie să fie personale şi nu comune, eventual cele ale bolnavului să fie păstrate separat.



Transmiterea sexuală este posibilă dar foarte rar întîlnită, nejucînd un rol important în transmiterea bolii . Riscul este de maxim 2-3% (partener monogam) şi de 4-6% pentru persoanele cu mai mulţi parteneri sexuali.



Important !

După vindecarea de hepatită C, rămîne riscul unei noi infestări. Hepatita C nu dă imunitate, aşa cum se cunoaşte de la alte boli.



DE CE APARE FRICA?
 
Bolnavul trebuie sa fie constient ca este vorba de o boala virala si este si normal sa apara frica,si nu doar in functia evolutiei,tratamentului cit sau mai ales frica de a fi infestat partenerul sau copii.
Familia,prietenii,colegii se tem si ei de o eventuala infectie.
 
Aceasta frica este total nefondata.Frica nu-i un sfetnic bun si de aceea este nevoie de informatie atit pentru cel bolnav cit si pentru familie,colegi,in privinta bolii,a evolutiei,a tratamentului a cailor de transmitere.
 
In primul rind pentru a inlatura frica de infestare trebuie de stiut cum se transmite boala(
 
ATENTIE
Virusul Hepatitei C Nu se transimte Astfel
 
In contactul normal in viata de familie
Prin imbratisare
Prin sarut
Prin baut din acelas pahar
Prin folosirea tacimurilor in comun
Prin contact sexual ( testele facute de catre specialisti au demonstrat ca HCV nu se transmite prin contact sexual decit in cazul in care femeia este la ciclu,avind contact direct cu singele)
Prin folosirea in comun a toaletei sau a cadei de baie(nu este nevoie de dezinfectie dupa fiecare folosire)
Prin consumul alimentelor pregatite de un bolnav de hepatita
Prin animalele de casa
 
TREBUIE SA SPUN TUTUROR COLEGILOR DESPRE ACEASTA BOALA?
 
De regul nu,in cazul in care activitatea se desfasoara normal.trebuie doar sa va ginditi la eventualitatea unei raniri daca nu-i bine ca seful si colegii sa fie informati.Fiecare trebuie sa decida singur findca aceasta MARTURISIRE poate produce panica si in acelas timp mari dezavantaje
 
CONCEDIERE DIN CAUZA BOLII?
 
In general nu puteti fi concediatdin cauza bolii,inafara de cazurile cu lipsa repetata de la servici care produc pierderi semnificative inteprinderii
 
AVETI NELAMURIRI IN LEGATURA CU HEPATITA C?
AVETI INFORMATII NOI PT BOLNAVI?
LUATI LEGATURA CU NOI
 
 
 
                             AVEM DOAR O VIATA........HAI SA O TRAIM IMPREUNA
                                                    INTR-O LUME MAI BUNA 
 
NU TE ASCUNDE DE VIATA.............................MAI BINE DA CU OSTEBE CARTILE PE FATA  

3 comentarii:

  1. Ti-ai ales un subiect delicat.........putini aleg sa spuna si mai putini sa vorbeasca deschis despre asta.Intr-o zi ,am aflat si eu ca as putea sa fi fost expusa riscului contaminarii cu virusul hepaitei C.Recunosc,m-am speriat,am intrat in panica,am acuzat.Apoi,cineva ,mi-a explicat.Am inteles cateva lucruri.Se poate intampla,pur si simplu,din atatea motive sau poti sa fi constienta ca esti expusa.Oricum ar fi,trebuie sa intelegem,ca este greu,o boala perfida si lunga,dar cu care putem invata sa convietuim.primul impuls este,asa cum am mai spus,sa intri in panica ,sa faci acuzatii.Gresit!Nu te ajuta.Asculta un sfat avizat,un medic,sau oameni care traiesc cu aceasta boala.Toti iti vor spune acelasi lucru:fiecare boala trebuie sa aiba un nume.ASTA-I hepatita c.nici mai rea decat altele nici mai buna.E boala.Putem trai cu ea,daca avem grija de noi.Putem sa facem mult mai multe decat sa ii punem la zid pe cei care sufera.Pentru ca....nu stie niciodata sau never say never!Te respect pentru ca le spui celor carora nu stiu,ca viata merge mai deparet chiar si hepatita c.Sau noi cu ea!Depinde cat de optimist esti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Atunci cand am aflat prima oara de boala asta am vrut sa gasesc un vinovat dar mi-am dat seama repede ca nu am pe cine da vina. Pur si simplu, o am si pana in atunci nici macar nu banuiam. Am aflat mai apoi ca boala e destul de avansata. Cumva a fost un noroc ca am descoperit-o innainte de fibrozarea completa.

    Dar apoi am inceput sa pretuiesc viata. Sa gasesc motive de bucurie in fiecare zi. Am constatat ca oamenii care se sperie cand afla nu trebuie judecati.

    Acum fac tratament cu interferon. Nu e usor, mai ales cand mergi la servici. Dar ma bucur tare mult ca sunt si zile bune.

    RăspundețiȘtergere
  3. DUMNEZEU E SUS SI NE PRIVESTE PE TOTI,NU TREBUIE SA UITAM ACEST LUCRU,ARE GRIJA DE NOI DAR TREBUIE SA MAI AVEM SI NOI MACAR DIN CIND IN CIND,EL NE-A DAT VIATA DAR VIITORUL SI-L MAI FACE SI OMU CU MINA LUI

    RăspundețiȘtergere

OSTEBE TATTOO

OSTEBE TATTOO

Schita de tatuaj

Schita de tatuaj

tattoo 1

tattoo 1

tattoo 2

tattoo 2

TRUSA COMPLETA PT TATTOO SHAMEER STILE

TRUSA COMPLETA PT TATTOO SHAMEER STILE

Schita tattoo 2

Schita tattoo 2

Schita tattoo 3

Schita tattoo 3