OSTEBE

OSTEBE

.....RECE CA MORTU......

.....RECE CA MORTU......

miercuri, 4 august 2010

DESPRE TATUAJE SI NU NUMAI

EXISTA MOMENTE IN VIATA CIND ITI DORESTI SA FACI O SCHIMBARE IN VIATA TA SI DE CE NU SA-I SOCHEZI MAI MULT SAU MAI PUTIN PE CE-I DIN JURUL TAU.
TE-AI GINDIT LA UN TATUAJ? NIMIC RAU DAR CE STI DE FAPT DESPRE TATUAJE?

COLOR SAU ALB-NEGRU

Exista o intreaga polemica intre cele tatuajele alb negru si tatuajele color. Tatuajele color au ca punct in minus faptul ca de-a lungul timpului se “sterg” mult mai repede fata de celelalte, culorile palesc in timp. Ideea este ca trebuie sa ai grija de tatuajul tau chiar si dupa ce este complet vindecat. Din cand in cand unge-l cu o crema foarte grasa si respecta regulile de aur: nu il expune la soare fara crema cu factor ridicat de protectie, evita sa stai cu tatuajul tau foarte mult in piscina (vara), clorul poate fi un adversar de temut al culorilor. Daca optati pentru un tatuaj color sa va asteptati ca in 10 ani (daca aveti grija de el) ca va trebui sa il rebateti. Depinde foarte mult si amplasamentul tatuajului, daca este intr-un loc unde pielea este frecata de haine (picior, spate) culoarea se va duce mult mai repede.




 
 
Chiar daca tatuajele alb negru sunt cele mai rezistente si recomandate, si acestea o sa paleasca in timp. Tenta de “verzui”, nedorita de nimeni, se capata daca nu sunt respectate regulile de mai sus.




La fel se intampla si cu tatuajele batute pe laba piciorului. Acestea sunt cel mai putin rezistente, chiar si dupa ce sunt proaspat tatuate culoarea tinde sa paleasca imediat. Ca nu mai vorbim de durere, este o zona cu un grad ridicat de sensibilitate, (depinde insa si de marimea tatuajului si mana artistului). Daca vrei un tatuaj in aceasta zona, trebuie sa stii niste trucuri. In primul rand, vopseaua neagra si vopseaua albastru inchis tind sa tina cel mai mult si daca vrei sa il ai frumos si proaspat pentru cat mai multa vreme incearca sa porti sandale sau papuci. Mai greu in anotimpul rece la noi.



SARCINA SI TATUAJUL
 
Orice artist bun iti va spune ca este o idee foarte proasta sa te tatuezi cand esti insarcinata.


Nu conteaza neaparat zona aleasa, dar se stiu atat de putine lucruri cu privinta la urmarile ce pot aparea asupra fatului din cauza vopselei, incat este mai bine sa eviti acest lucru. Acelasi sfat o sa il primiti si cand alaptati. Cum am spus mai sus, inca nu se stie cu exactitate daca componentele chimice ale vopselei pot trece in organism. Un alt risc ar fi nivelul ridicat de secretie al adrenalinei; se cunoaste faptul ca atunci cand va faceti un tatuaj corpul dumneavoastra reactioneaza la durere secretand adrenalina in tot corpul – acest surplus va poate provoca chiar si nasterea, mai ales daca aveti o sarcina avansata. In plus, trebuie sa va ganditi si la posibilitatea infectarii tatuajului(desi acest lucru se intampla foarte rar, mai ales daca respectati indicatiile artistului) si expunerea fatului (sau bebelusului). Oricum, daca va hotarati sa faceti acest pas atunci cand sunteti insarcinata, trebuie sa va asumati intreaga responsabilitate asupra riscurilor la care va expuneti.



TATUAJUL AFECTEAZA CARIERA?
 
Probabil foarte multi dintre voi va intrebati ce implicatii are un tatuaj pe termen lung, in ce mod va poate afecta cariera.


De aceea, cea mai buna varsta pentru a-ti face un tatuaj, este dupa 24 de ani. Multi vor spune ca “la batranete” nu se mai fac prostii, asta insemnand din start abordarea unei conceptii total gresite, in necunostiinta de cauza, marginalizarea oamenilor cu tatuaje si reducerea la 0 a acestei arte. Poti sa ai si 70 de ani si sa vrei un tatuaj. Un tatuaj exprima o poveste, o etapa in viata unui om, o comemorare a cuiva drag, un eveniment fericit sau evocarea trecutului unui om. Oamenii care au tatuaje nu trebuie judecati dupa aparente si in nici un caz nu perceputi “diferit” fata de restul societatii.

Se considera ca dupa varsta mentionata mai sus (24 ani) un om deja are in vedere formarea unei cariere (si este mai copt la minte decat la 18 ani). In cadrul Politie Romane sau al Armatei faptul ca aveti un tatuaj nu va inseamna ca nu veti putea candida pentru un post, dar veti fi incadrati cu un semn distinctiv. Daca stiti ca asta va fi cariera voastra si sunteti hotarati ca vreti un tatuaj alegeti un loc ferit pentru el, usor de acoperit (zona lombara, stomac, piept, omoplat). Pentru agentii operativi din cadrul institutilor enumerate mai sus exista anumite reglementari care specifica faptul ca nu trebuie sa aveti nici un fel de semn. Este bine de stiut faptul ca Serviciul Roman de Informatii (SRI) nu accepta candidati cu tatuaje, indiferent de forma pentru care o sa aplicati (master, incadrare civila, contract civil sau operativ). Daca profesia voastra implica contactul cu clientii (front office – banca, avocat, medic) va sfatuiesc la fel, sa optati pentru un loc usor de acoperit.

Romanii inca catalogheaza dupa aparente.



DOARE UN TATUAJ?
 
Aceasta este prima intrebare pe care o pune oricine inainte de a-si face un tatuaj.


Si raspunsul mult asteptat: DA, DOARE. Este si normal sa doara atata timp cat un ac iti perforeaza pielea. Intrebarea potrivita ar trebuie sa fie: cat de mult doare?

Durerea asociata unui tatuaj este cauzata foarte mult si de psihicul uman. La nivel fizic insa, adevarul este ca baterea unui tatuaj nu implica o durere insuportabila. Pe masura ce corpul se obisnuieste cu acul, corpul tau va secreta un hormon numit endorfina iar durerea se va atenua pe parcursul baterii tatuajului. Senzatia este de o vibratie continua, piscatoare. Rezistenta la durere este o caracteristica individuala a fiecarui om, deci doi oameni nu vor avea niciodata aceasi senzatie. Partea corpului pe care o alegi pentru a fi tatuata are o importanta majora. Exista zone foarte sensibile, unde durerea este mai accentuata cum ar fi: – gatul, burta, coapsele, soldurile si zona lombara. Nici un artist nu iti va recomanda sa iti faci un tatuaj pe coloana vertebrala, o zona foarte sensibila si destul de dureroasa, dar nici nu iti va spune nu, daca asta ii vei solicita. Nu exista nimic stiintific dovedit cum ca unele zone reprezinta riscuri mai mari decat altele, dar o alta recomandare: nu va faceti tatuaje pe sani, coloana, zona intima. Cand iti faci pentru prima oara un tatuaj este bine sa alegi o zona mai putin sensibila cum ar fi: omoplatii (partea de sus a spatelui), partea de sus a mainilor sau gambele. Intr-adevar, nu sunt foarte multe optiuni pentru primul tatuaj, dar decat sa aveti parte de o experienta neplacuta si dureroasa, mai bine sa stii cand sa va opriti. O alta recomandare, primul tatuaj nu ar trebui sa fie mare. Pana nu va testati organismul, sa vedeti cum o sa reactionati la durere, nu va alegeti modele mari, pline de detalii. Exista o diferenta mare si intre acele folosite. Senzatia aceea piscatoare o veti simti mult mai accentuat in momentul in care artistul deseneaza conturul tatuajului si se va diminua cand va schimba acul pentru a trasa umbrele. Dar, repet, senzatia difera de la persoana la persoana. Pana nu incerci pe pielea ta, nu ai cum sa stii si nici nu trebuie sa iti faci o parere gresita. Un tatuaj nu implica o durere de nesuportat. Ganditi-va la cati oameni tatuati sunt per total!



GRESELI [DIN DRAGOSTE]
 
O greseala foarte des intalnita este sa iti faci un tatuaj cu numele persoanei iubite sau sa consideri ca cel mai bun cadou de Sf Valentin pentru persoana de sex opus este numele lui/ei pe o parte a corpului tau.


Acest tatuaj este un mare “no no” in lumea tatuajelor, iar majoritatea artistilor iti vor spune ca nu este cea mai buna idee pentru un tatuaj. La intrebarea “de ce, daca il/o iubesc?” raspunsul este foarte simplu – si daca te vei desparti ce vei face? Nu toate despartirile sunt amiabile si nu cred ca exista cineva care isi doreste numele unei persoane cu care nu mai vreau sa aiba de a face inscriptionat pe vecie in piele. Ganditi-va ca daca incepeti o noua relatie numele respectiv il va afecta pe partenerul dumneavoastra oricat de intelegator ar fi.

Iar cliseele de genul – “nu o sa ma paraseasca niciodata” ar trebui sa nu existe in mintea dumneavostra atunci cand va decideti sa faceti pasul decisiv.





Daca totusi vreti sa-i demonstrati dragostea ce i-o purtati prin intermediul unui tatuaj, puteti oricand sa gasiti alternative: pentru femei, o alegere potrivita ar fi o inimioara si un pumnal, un motiv des intalnit in tatuaje, un unicorn sau un trandafir. Daca sunteti barbat, puteti sa-i faceti cadou un tatuaj cu floarea ei preferata sau alegeti un scris – un citat din poezia/cantecul ei preferat. Pentru barbati cel mai potrivit model ar fi un cuvant care reprezinta ceva si pentru dumneavoastra nu numai pentru ea.


Nu uitati, un tatuaj este permanent, din pacate nu se poate spune acelasi lucru si despre dragoste.


SPER SA TINETI MINTE ACESTE LUCRURI SI SA VA GINDITI BINE INAINTE DE A FACE CEVA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

OSTEBE TATTOO

OSTEBE TATTOO

Schita de tatuaj

Schita de tatuaj

tattoo 1

tattoo 1

tattoo 2

tattoo 2

TRUSA COMPLETA PT TATTOO SHAMEER STILE

TRUSA COMPLETA PT TATTOO SHAMEER STILE

Schita tattoo 2

Schita tattoo 2

Schita tattoo 3

Schita tattoo 3