OSTEBE

OSTEBE

.....RECE CA MORTU......

.....RECE CA MORTU......

sâmbătă, 5 februarie 2011

TATUAJUL EGIPTEAN

Ca multe alte tatuaje inspirate din mitologii sau culturi antice, se afla intr-o crestere de popularitate. Este o caracteristica a conceptiei moderne asupra tatuajelor, care nu mai sunt considerate ca un apanaj al membrilor bandelor, marinarilor sau a culturii interlope. Sunt astazi de bun gust, acceptate din punct de vedere social si, o modalitate de explorare si utilizare a imagisticii artistice din intreaga lume. Tatuajele egiptene sunt frumoase si socante provenind din trecutul indepartat.

Multi dintre noi avem o conceptie indeajuns de evoluata despre arta egipteana si despre cum poate fiiaceasta adaptata in tatuajul modern. Pe de alta parte cei mai multi dintre noi nu avem decat o idee generala despre cum arata tatuajul egiptean antic.Se pare ca tatuajul nu era prea raspandit printre vechii egipteni, cu o singura exceptie notabila; anumite femei egiptene, de la preotese la printese si dansatoare,erau tatuate cu un model de linii si forme paralele.

Stim aceste lucruri deoarece cateva din aceste femei au fost mumificate, proces ce a pastrat pielea si tatuajele. Aceste tatuaje aveau o semnificatie ce din pacate s-a pierdut. Oricum, antropologii sunt recunoscatori pentru acestea cat si pentru alte probe pe care aceste complicate ritualuri de inmormantare egiptene le-au pus la dispozitie.



Exemplu de cruce ANKH

Tatuajul egiptean modern consta in imagini ale vechii arte egiptene, intalnite in piramide si alte structuri. De exemplu, tatuajele Ankh constau dintr-un simbol stravechi incarcat cu o protectie magica; un tatuaj ankh este un simbol in forma de cruce mai vechi cu cateva mii de ani decat crucea crestina,fiind vorba de un element circular in varful crucii. Este simbolul hieroglific pentru viata. Simbolul Ankh este foarte versatil ca tatuaj, putand fi mic si discret sau mare si spectaculos. Ca alte tatuaje-simbol, tatuajele Ankh arata bine pe glezna, brat sau umar.

Tatuajele cu pasarea Phoenix ilustreaza o pasare mare neagra,cu aripile larg desfacute fiind un tatuaj spectaculos ce arata bine intre umeri sau pe spatele inferior.

Imaginile animalelor erau foarte importante in mitologia egipteana,tatuajul egiptean reflectand acest lucru. Multe animale din imagistica egipteana poseda puteri magice cateva fiind zei sau zeite. De exemplu, Bastet zeita pisica, sau zeul cu cap de crocodil care au ajuns la noi insotite de o multime de legende, cercetarea tatuajului egiptean ramanand o sansa de aprofundare a acestei bogate culturi antice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

OSTEBE TATTOO

OSTEBE TATTOO

Schita de tatuaj

Schita de tatuaj

tattoo 1

tattoo 1

tattoo 2

tattoo 2

TRUSA COMPLETA PT TATTOO SHAMEER STILE

TRUSA COMPLETA PT TATTOO SHAMEER STILE

Schita tattoo 2

Schita tattoo 2

Schita tattoo 3

Schita tattoo 3