O portie buna de paste te “transporta” instantaneu pe taramurile italiene. Si nu ai cum sa te plictisesti de ele cand ai la dispozitie sute de combinatii posibile, cu legume, branzeturi si carne, cu afumatura sau nu, cu sosuri diferite si ierburi care de care mai inmiresmate. Unde mai pui ca se fac rapid, drept pentru care pastele constituie o solutie la indemana pentru o cina tarzie in cursul saptamanii.
Va propun, de data aceasta, o reteta de tortellini umplute cu spanac si ricotta, invaluite intr-un sos de smantana si imbogatite cu sunca, bobite de mazare si parmezan.
Ingrediente:
- tortellini cu spanac si ricotta 500 g
- sunca (poate fi si afumata), taiata fasiute 230 g
- mazare (poate fi si congelata) 300 g
- unt 50 g
- smantana pentru gatit 150 ml
- lapte integral 170 ml
- parmezan ras 100 g
- usturoi 4 catei
- sare, piper
Incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Puneti apa la fiert in doua oale: una mare pentru tortellini, cealalta mica, pentru mazare. Intr-o tigaie mare nonaderenta, sotati in unt usturoiul taiat rondele. Adaugati mazarea oparita si scursa de apa.
Adaugati smantana si laptele. Aduceti la punctul de fierbere, reduceti focul si lasati sa fiarba incet, timp de cinci minute. Puneti sunca taiata, amestecati si lasati inca doua minute.
Puneti pastele, fierte conform instructiunilor producatorului si scurse bine de apa. Adaugati sare, piper si trei sferturi din parmezan.
Amestecati usor si puneti compozitia intr-un vas termorezistent. Dati la cuptor circa 10-15 minute, cat sa prinda parmezanul o culoare galbuie. Serviti pastele calde
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu