OSTEBE

OSTEBE

.....RECE CA MORTU......

.....RECE CA MORTU......

vineri, 8 aprilie 2011

Heroina - moartea alba

Am putea da un search pe google si aflam ce neurotransmitatori afecteaza, ce efecte negative are etc. etc.
O sa incerc sa pun in discutie cateva elemente mai aproape de concret.



Am vazut atatia oameni distrusi(si chiar dusi pe ultimul drum, la cimitir) incat nu merita riscul. Am vazut si oameni care s-au lasat si s-au reintegrat in societate. WOW, ce sintagma pretentioasa. Unele sechele(mai ales in comportament) raman pe viata. Banii aruncati si sanatatea distrusa nu ti le mai da nimeni inapoi.

Origine si istorie in Romania
Cine?
Primii traficanti au fost turcii si “arabii” din Grozavesti, care in drumul heroinei spre Occident, au inceput sa scape cateva kilograme si pe la noi.
Primii consumatori au fost tinerii din cartierele sarace ale Bucurestiului: Ferentari, Rahova. De acolo s-a raspandit peste tot. Consumatorul ramas fara surse de venit devine traficant la randul sau. Convinge si alte persoane sa foloseasca. Le vinde apoi pentru a-si procura propria doza.

Cum?
La inceput, nimeni nu a stiut ce este acel praf alb, cafeniu sau rosiatic si ce dezastru poate provoca.
S-a inceput “la tigara” sau “la folie”(vaporizata de pe folie de staniol) apoi, pentru eficienta si efect mai puternic, s-a trecut “la teava” sau altfel spus, prin injectare in vene.
Cum heroina este insolubila, s-a apelat la un proces chimic simplu, tratare cu acid citric(sare de lamaie).
Seringile folosite sunt cele de insulina, cu ac subtire. Dupa o perioada, organismul este distrus in asa masura incat venele pot cangrena sau pur si simplu devin rigide sau invizibile.

De ce?
Este in zilele noastre un fapt cunsoscut ca anumiti oameni au o predispozitie genetica pentru a deveni dependenti. Unii incep din curiozitate, din cauza anturajului, din nestiinta.

Ce urmeaza?
Primele doze provoaca o senzatie neplacuta, voma, ameteli. Apoi, multi descriu senzatia de euforie. Cei care au incercat mai multe droguri pun heroina pe primul loc. Acceseaza fiecare celula din corp. Ofera senzatia suprema.
Dependenta se instaleaza in cateva zile sau saptamani. Sunt putini cei care se rezuma la experientele initiale. Majoritatea celor care incearca nu mai au drum de intoarcere.
Sindromul de abstinenta este server. Asa ar descrie un medic problema. Pentru un dependent insa asta inseamna intr-o prima faza preocuparea de a-si procura drogul si a mai face o doza. Apoi, dureri intense in absolut tot corpul. Heroina afecteaza puternic sistemul nervos. Durerea este insuportabila si omul incapabil sa o stapaneasca.
In timp, apare si necesitatea cresterii dozei.
Efectul poate dura mai multe ore in care omul uita de mancare sau de orice alte responsabilitati si indatoriri sociale sau de alta natura.
Apar bolile transmise de la o persoana la alta prin seringile refolosite. Apare scaderea in greutate.
Omul se izoleaza de societate si isi petrece timpul cu alti dependenti de heroina.
Invata sa minta, sa insele, sa fure, sa manipuleze, chiar sa recurga la violenta pentru a-si procura heroina. Isi distrug situatia sociala, averea, familia, pe cei apropiati. Abandoneaza scoala. Abandoneaza serviciul. Comit infratiuni. Ajung la inchisoare.

Finalul.
Dupa cativa ani situatia devine suficient de grava pentru a mai ramane cu doua alternative:
1. moartea
Poate interveni ca urmare a bolilor sau complicatiilor, dar mai ales din cauza supradozei.
Unii supradoeaza pur si simplu, din dorinta de a merge mai departe cu senzatia.
In general supradoza apare atunci cand se foloseste “marfa” buna. Traficantii amesteca heroina cu diverse substante, de la medicamente la huma si de la creta la otrava de soareci. Atunci cand puritatea este mare, se foloseste din inertie o doza prea mare. Nu stie nimeni ce puritate are continutul unei “bile”… este un risc la fiecare doza.
Moartea survine prin incetarea functiilor vitale. Este o moarte linistita.
2. renuntarea la drog
Este un proces lung si complicat. Costisitor. Medicamentele costa mult. Tratamentele moderne sunt greu de obtinut.
Heroina se gaseste si in spital.
Dincolo de dependenta fizica- care poate fi depasita destul de usor, raman obiceiurile, dependenta psihologica, anturajul, lipsa unor programe de reintegrare sociala, lipsa de intelegere din partea celor din jur.
Am cunoscut si oameni care au renuntat pur si simplu, fara ajutor, fara medicamente. Sunt putini. Majoritatea raman intr-un balans intre renuntare si revenire la drog, pana intervine situatia nr. 1.
Sportul poate fi o solutie. Ofera un nou scop, o preocupare, un nou mediu. Alimentatia sanatoasa ajuta la reechilibrarea fizicului si psihicului. Suplimentele nutritive pot ajuta la refacerea sistemului nervos.

Am putea discuta si probleme politice, cum ar fi colaborarea producatorilor si traficantilor cu diverse organizatii din diverse state, dar nu sunt sigur ca ma veti vota la urmatoarele Euroalegeri, asa ca nu mai pierdem vremea.

Recomand vizionarea a cel putin 2 filme pe tema asta: Requiem for a Dream si Trainspotting.

Solutia in prevenire este informarea. Nu puscariile, nu vanatoarea de vrajitoare.
Spre deosebire de alte droguri, cel putin la noi, heroina este cea care genereaza violenta, infractiuni si impact social major.
Totusi, la TV vedem bunicute cercetate de Politie pentru canepa crescuta in fundul curtii, in timp ce heroina se gaseste la colt de strada in Bucuresti.
Campaniile antidrog costa multi bani si eu nu le vad sensul. Dupa parerea mea stimuleaza consumul in loc sa il previna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

OSTEBE TATTOO

OSTEBE TATTOO

Schita de tatuaj

Schita de tatuaj

tattoo 1

tattoo 1

tattoo 2

tattoo 2

TRUSA COMPLETA PT TATTOO SHAMEER STILE

TRUSA COMPLETA PT TATTOO SHAMEER STILE

Schita tattoo 2

Schita tattoo 2

Schita tattoo 3

Schita tattoo 3